Opruimen voor een frisse start, de Nationale Opruimweek

Ken je dat gevoel wanneer de eerste zonnestralen door het raam schijnen en je ineens overal stof ziet dwarrelen? Yep, het is tijd voor de grote schoonmaak! Vroeger was het een traditie om aan het einde van de winter alles eens flink onder handen te nemen, maar tegenwoordig lijkt dat wat in onbruik geraakt. 

Lees meer »

Mijn goede voornemens zijn...

Het nieuwe jaar is begonnen en velen hebben goede voornemens met zichzelf afgesproken. Met een grapje vroeg ik aan een bekende van mij wat haar goede voornemen was.  Alles had ik verwacht behalve dat ze zei; Opruimen!  Ik ga dit jaar opruimen in huis!  Natuurlijk, wat een goed voornemen, zei ik, en eerlijk gezegd had ik deze niet echt zien aankomen want ze is erg netjes en in eerste instantie ziet het er ook niet rommelig uit in haar huis.  Ze vertelde dat ze wel kasten in huis heeft die te vol zijn. Waar veel overbodige spullen in terug te vinden zijn.  Ik vroeg haar of ze al een idee had hoe ze dit wilde aanpakken.  Ze had daar nog niet echt over nagedacht….

Lees meer »

De Magie van Spullen: Waarom we er zo ontzettend gek op zijn

Spullen, spulletjes, prullaria, rommel... we hebben er allemaal een zwak voor. Ze vullen onze huizen, onze levens, en soms zelfs onze harten. Maar waarom zijn we zo gehecht aan deze verzameling van materiële schatten? In deze blog wil ik hier meer aandacht aan geven en laten zien waarom spullen zo'n speciale plek in ons dagelijks leven kunnen innemen.

Lees meer »