Emotionele ondersteuning bij het opruimen

Als opruimcoach ben ik er niet alleen als het gaat over het organiseren en het opruimen van spullen maar ook over het aanpakken van de emotionele aspecten die daarbij komen kijken. Ik begrijp dat het nemen van beslissingen over spullen en ruimtes vaak gepaard gaat met emoties, herinneringen en uitdagingen. Daarom bied ik niet alleen praktische ondersteuning, maar ook begrip en empathie om u te begeleiden door dit proces. Bij AD(H)D gerelateerde klachten kan ik op een leuke manier die bij jouw past structuur aanleren, tips en tricks aanbieden.  

 

Wat kan ik voor u betekenen

  • Begripvol luisteren: Opruimen kan herinneringen oproepen en emoties losmaken. Ik sta klaar om naar uw verhaal te luisteren, begrip te tonen voor uw gevoelens en u te ondersteunen op emotioneel vlak.
  • Empathische begeleiding: Samen kunnen we de emotionele belasting van het opruimen verlichten. Ik begeleid u bij het nemen van de juiste beslissingen zonder overweldigd te raken.
  • Stapsgewijze aanpak: Het proces van opruimen kan stap voor stap worden genomen, op uw tempo. Samen bekijken we elke stap zorgvuldig, zodat u zich comfortabel voelt bij de vooruitgang die wordt geboekt.
  • Creëren van een rustige omgeving: Het uiteindelijke doel is het creëren van een rustige en georganiseerde leefomgeving. Samen werken we aan het vinden van de balans tussen behouden wat waardevol is en loslaten wat niet langer nodig is.
  • Beslissingsondersteuning: Als ervaren opruimcoach bied ik praktische tips en inzichten om beslissingen te vergemakkelijken. Van het ordenen van spullen tot het indelen van ruimtes, ik sta u bij in het nemen van doordachte stappen.
  • Praktische organiseertips en - strategieen:  bij AD(H)D aanbieden. Het is één van de grootste uitdagingen om je dagelijks de chaos te verminderen.  Door samen te kijken naar jou situatie kan ik je praktische tips en manieren leren om met meer structuur overzicht te creëren